Translate GABV on Flickr GABV on Twitter GABV on Facebook GABV on LinkedIn GABV on YouTube GABV on Instagram Search
Menu

5 principles of values-based banking

Article in catlan. 

Marcos Eguiguren és conscient que “això d’incorporar criteris ètics sembla molt complicat quan parlem del sector financer”. Però desmunta aquesta idea en un dels Esmorzars de finançament d’ACCIÓ. L’entitat que dirigeix des d’Holanda, la Global Alliance for Banking on Values (GABV), reuneix 54 bancs de tot el món que donen servei a 50 milions de clients i compten amb 163 bilions de dòlars en actius gestionats.

Eguiguren, que és Doctor en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat Politècnica de Catalunya, lidera una xarxa d’entitats bancàries que utilitzen la seva activitat per crear un desenvolupament sostenible. “Un pot creure que aquest tipus d’entitats financeres són petites i marginals perquè n’hi ha poques a Europa”, diu Eguiguren. De fet, a Espanya només operen dos bancs d’aquesta mena: Triodos Bank (de matriu holandesa) i Fiare Banca Etica (italià). “Però a altres parts del món els bancs de la nostra aliança estan entre els principals dels seus països, com a Bolívia, Paraguai o Mongòlia”, destaca.

Quines característiques tenen els membres de la GABV? “Són entitats financeres regulades, que tenen llicència per captar dipòsits i donar préstecs”, explica el directiu. La xarxa no accepta bancs d’inversió i exigeix que les entitats siguin independents. A més, “la seva missió ha de complir un rol en la societat i l’equip directiu ha de voler formar part de l’aliança veritablement”.

Read teh full article here.

Courtesy of Acció Gencat.

Share 

Join our mailing list

I agree that my submitted data is being collected and stored. Click here for more information on how we collect and store data.